Mede dankzij Syl van Ingen is deze overgang zeer soepel verlopen!

Meerdere malen is mij gevraagd: waarom gaat M… (mijn zoon van 3 jaar) niet naar de peuterspeelzaal? Daar leert hij toch goed omgaan met andere kinderen en is een goede voorbereiding voor de basisschool?

De reden dat M…. niet naar de peuterspeelzaal gaat is omdat M… 2 dagen per week naar Kinderopvang Syl gaat. Maar dat is toch heel wat anders dan een peuterspeelzaal?

Nou eigenlijk niet. Bij Kinderopvang Syl wordt eigenlijk alles gedaan wat er op een peuterspeelzaal ook gebeurd en nog veel meer!

Kinderopvang Syl is mijns inziens eigenlijk een combinatie van een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal, maar dan gemoedelijker en vriendelijker.

Destijds hebben wij beiden zoons van het kinderdagverblijf afgehaald, omdat wij een dag extra wilden (ze gingen 1 dag per week), maar er was geen plek.  Via flexmoeders zijn wij bij Kinderopvang Syl terechtgekomen en tot op de dag van vandaag blijf ik zeggen: hadden we dat maar eerder gedaan!

Sylvia van Ingen van Kinderopvang Syl zorgt voor een fantastische sfeer, zowel voor de kinderen als voor de ouders. De kinderen lopen met haar weg. Ze leest met ze, knutselt (vaak met een thema zoals Kerst, winter, Pasen, voorjaar, etc.), speelt, verschoont, legt ze op bed.

Maar daarbij doet zij ook dingen die op een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal niet tot nooit gebeuren. Denk aan knuffelen, continu aandacht voor alle kinderen. De kinderen kunnen rustig slapen i.p.v. op een slaapzaal waar ze elkaar wakker houden. Syl gaat er met de kinderen op uit in bijvoorbeeld de bakfiets. Maar ook de dagelijkse dingen als boodschappen doen, wordt gewoon met de kinderen gedaan.

Mijn oudste zoon, die deze maand 5 jaar wordt, is ook nog een jaar bij Kinderopvang Syl geweest en niet naar een peuterspeelzaal. De aansluiting met de basisschool ging fantastisch. Dit was bij hem afwachten, nu wij vlak voordat hij naar de basisschool ging te horen hebben gekregen dat hij PDD-NOS heeft (een aanverwante stoornis aan Autisme).

Maar mede dankzij Syl van Ingen is deze overgang zeer soepel verlopen!

Een ieder die twijfelt, kan ik alleen maar aanraden eens een kijkje te laten nemen bij Kinderopvang Syl. Wij waren gelijk om, u waarschijnlijk ook!

Met vriendelijke groet,
Miriam Borsboom

Geef een antwoord